Avokado-banaani raakakakku

Pohja:

3 dl kuorittuja manteleita
2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
(½ dl vettä)

Täyte:

1 dl kaakaovoita (esim.

CocoVi) tai kylmäpuristettua kookosöljyä
2 avokadoa
2 banaania
½ dl limetinmehua
¼ tl raastettua inkivääriä

Koristeeksi

puolukoita
kookoslastuja

Valmistus:

1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä.

Anna liota noin 20 minuuttia.

Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.

2. Mittaa taatelit ja mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.

Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone.

Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi.

Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä.

3. Pingota irtopohjaisen kakkuvoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi.

Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi.

Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut.

Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää.

Tarkista maku.

Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.

5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy.

Koristele raakakakku ennen tarjoamista puolukoilla ja kookoslastuilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Meeries
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl39g223kcal8.1g2g19.5g4.5g
Vesi6.4g0kcal0g0g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Urtekram), annos 100g13g116kcal0g0g12.9g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 32g64kcal0.8g0.2g6.2g2.2g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g32g27kcal0.4g5.9g0.1g0.6g
Limetti mehu (Tuore), annos 44g6.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Raw cacao powder (Navitas naturals), annos 14g1.3g5.5kcal0.3g0.8g0.1g0.4g
Taateli, tuore Fontana (100 g)26g42kcal0.3g8.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g957kcal19.8g36.6g77.8g16g
Valittu annoskoko156g479kcal9.9g18.3g38.9g8g
Annoskoko puolitettuna78g239kcal5g9.2g19.5g4g
Arvot/100g100g306kcal6.3g11.7g24.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448159