Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha51g85kcal9.8g0g5.1g0g
Sipuli (kuorittu)3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 23g22kcal0.7g4.4g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 51g15kcal0.3g2.7g0.1g1g
Smetana, rasvaa n. 40 % 13g50kcal0.3g0.3g5.4g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima13g50kcal3.7g0g3.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g449kcal29.8g15.4g29.2g2.8g
Valittu annoskoko156g225kcal14.9g7.7g14.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g112kcal7.5g3.9g7.3g0.7g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429