Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)24g6.4kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Oliiviöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 47g68kcal4.5g1g5.1g0.1g
Tomaattimurska 19g5.5kcal0.1g1g0g0.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g39g10kcal0.5g1.6g0.1g0g
Soijakastike 1.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Punaviini 7.9g5.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g224kcal11.4g12g12.8g2.6g
Valittu annoskoko156g112kcal5.7g6g6.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g56kcal2.9g3g3.2g0.7g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.8g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64424