Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 15g34kcal0.7g2.6g2.1g0.9g
Persilja 2.9g0.8kcal0g0g0g0.2g
Oliiviöljy 7.4g65kcal0g0g7.4g0g
Tomaatti 30g6.7kcal0.2g1g0.1g0.4g
Kurkku 27g2.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 59g109kcal2.7g18.7g2.3g0.9g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.4g1.8kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g445kcal7.6g47.6g23.8g5.6g
Valittu annoskoko156g222kcal3.8g23.8g11.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g111kcal1.9g11.9g6g1.4g
Arvot/100g100g142kcal2.4g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500