Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.3g56.8g1g2.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl28g12kcal1.2g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g706kcal20.2g118.8g14.6g6.4g
Valittu annoskoko156g353kcal10.1g59.4g7.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna78g177kcal5.1g29.7g3.7g1.6g
Arvot/100g100g226kcal6.5g38.1g4.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81603