Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 52g74kcal9.1g0g4.2g0g
Paprika punainen 6.5g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g43g161kcal2g13.5g10.9g1.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 22g14kcal0.7g1g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kananmuna 50g(kpl)16g21kcal1.8g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g550kcal27.8g31.2g34.8g4g
Valittu annoskoko156g275kcal13.9g15.6g17.4g2g
Annoskoko puolitettuna78g138kcal7g7.8g8.7g1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609