Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 5.7g30kcal0.1g0g3.4g0g
Sokeri 24g98kcal0g24g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.7g0.4g1.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)28g9kcal0.8g1.3g0g0g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 57g20kcal0.1g4g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g656kcal9.4g110g18g4.8g
Valittu annoskoko156g328kcal4.7g55g9g2.4g
Annoskoko puolitettuna78g164kcal2.4g27.5g4.5g1.2g
Arvot/100g100g210kcal3g35.2g5.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247