Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Pekoni rasvainen 6.6g25kcal0.8g0g2.5g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.4g10kcal0g0g1.2g0g
Hirvenliha 31g35kcal6.6g0g0.9g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 37g16kcal0.1g1.5g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 13g52kcal0.3g0.3g5.6g0g
Lihaliemi laimennettu 22g4.2kcal0g0.7g0.1g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.2g8kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g327kcal17.4g13.4g20.6g1.8g
Valittu annoskoko156g164kcal8.7g6.7g10.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna78g82kcal4.4g3.4g5.2g0.5g
Arvot/100g100g105kcal5.6g4.3g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565