Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g53g18kcal0.1g3.8g0.2g1g
Voi (perinteinen meijerivoi)15g109kcal0g0g12.1g0g
Sokeri20g81kcal0g19.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g23g82kcal3g16g0.5g0.8g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g68kcal0.4g0.6g7g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g25g16kcal2.7g1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g748kcal12.4g82.8g39.8g3.6g
Valittu annoskoko156g374kcal6.2g41.4g19.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna78g187kcal3.1g20.7g10g0.9g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574