Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 21g8.2kcal0.2g1.5g0g0.5g
Palsternakka 10g6.4kcal0.1g1.2g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1.1g2.7kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1g1.1kcal0g0.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 27g10kcal0g2.2g0g0.4g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g10g21kcal2.3g0g1.3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g3.3g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g118kcal6g12.2g3.8g3.4g
Valittu annoskoko156g59kcal3g6.1g1.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g30kcal1.5g3.1g1g0.9g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712