Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 11g32kcal1.9g5.1g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.9g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g33g20kcal0.5g4.3g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 49g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g21g31kcal0.2g1.2g2.7g0.1g
Oliiviöljy 8.2g73kcal0g0g8.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.4g0.1g0.4g
Ohrajauho 9g30kcal0.7g5.8g0.2g0.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 4.9g13kcal0.4g2.3g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g482kcal10g55.2g23g6g
Valittu annoskoko156g241kcal5g27.6g11.5g3g
Annoskoko puolitettuna78g121kcal2.5g13.8g5.8g1.5g
Arvot/100g100g155kcal3.2g17.7g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694