Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.2kcal0.3g0.9g0g0.3g
Peruna, punnittu kuorineen 19g13kcal0.3g2.6g0g0.2g
Porkkana 19g6.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Paistijauheliha nauta 5%78g100kcal16.1g0g3.9g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa19g58kcal4.5g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g365kcal42.6g9.4g16.8g2.2g
Valittu annoskoko156g183kcal21.3g4.7g8.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna78g91kcal10.7g2.4g4.2g0.6g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794