Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g32g19kcal0.5g4.2g0g0.3g
Bataatti, kuorittu 23g19kcal0.4g3.9g0g0.7g
Porkkanaraaste 200g37g10kcal0.2g2g0.1g0.9g
Lanttu 34g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Palsternakka 30g19kcal0.1g3.5g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g154kcal3g30.4g0.6g7.6g
Valittu annoskoko156g77kcal1.5g15.2g0.3g3.8g
Annoskoko puolitettuna78g38kcal0.8g7.6g0.2g1.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513