Kesäkurpitsa-jogurttileipä

1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 25g4.4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Hiiva 2.8g2.1kcal0.4g0g0g0.2g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 44g28kcal1.3g1.5g1.7g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g79g286kcal10.3g55.5g1.7g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g684kcal24.2g118.6g10.4g6.6g
Valittu annoskoko156g342kcal12.1g59.3g5.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna78g171kcal6.1g29.7g2.6g1.7g
Arvot/100g100g219kcal7.7g37.9g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91451