Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g36g113kcal8.1g0.9g8.6g0g
Nauris 47g13kcal0.5g2g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Punajuuri 36g14kcal0.4g2.5g0.1g0.9g
Oliiviöljy 5.7g51kcal0g0g5.7g0g
Hunaja 2.9g10kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g416kcal18.4g18.8g29.2g5g
Valittu annoskoko156g208kcal9.2g9.4g14.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna78g104kcal4.6g4.7g7.3g1.3g
Arvot/100g100g133kcal5.9g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877