Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 73g24kcal0.4g4g0.1g1.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 52g40kcal1g8.1g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 3.7g6.4kcal0.3g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g168kcal5g27.6g2.2g5.6g
Valittu annoskoko156g84kcal2.5g13.8g1.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g42kcal1.3g6.9g0.6g1.4g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.8g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242