Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 127g514kcal0g126.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl179g608kcal25g114.4g5.5g9.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl37g119kcal10.8g12.3g3g5.2g
Leivinjauhe 7.4g13kcal0.4g2.8g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g671kcal0g0g74.5g0g
Rahka, valio224g145kcal22.3g9.4g0.7g0g
Mustikka metsä- 268g118kcal1.3g17.2g1.6g8.9g
Kananmuna kuoreton 328g468kcal41g1g33.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 298g102kcal9.1g14.9g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g5659kcal219.8g632.4g238.4g47.8g
Valittu annoskoko1560g2829kcal109.9g316.2g119.2g23.9g
Annoskoko puolitettuna780g1415kcal55g158.1g59.6g12g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558