Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen241g80kcal8g11.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g145g506kcal2.5g128.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g34kcal1.2g6.5g0.8g3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g145g448kcal24.6g78.1g4.2g18.8g
Vehnäjauho, sunnuntai188g658kcal22.6g133.5g3.9g5.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g289g897kcal49.2g156.2g8.4g37.6g
Voi, normaalisuolainen (Valio)72g521kcal0.6g0.6g57.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g241g145kcal24.1g10.4g0.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen96g32kcal3.2g4.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu66g83kcal7.2g0.2g5.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.9g0.6kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl48g279kcal10.2g2.6g24.3g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g7400kcal306.8g1076.2g212g141.2g
Valittu annoskoko1560g3700kcal153.4g538.1g106g70.6g
Annoskoko puolitettuna780g1850kcal76.7g269.1g53g35.3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183