Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 421g168kcal14.5g17.1g2.5g8.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )21g189kcal0g0g20.8g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g175g1052kcal36.8g11.6g94.7g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g53g302kcal9.3g3.7g26.1g6.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g79g710kcal0g0g78.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton79g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Hunaja 25g81kcal0.1g19.8g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 702g1183kcal137.6g8.4g66.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3122g7417kcal398.2g126g579.2g29.6g
Valittu annoskoko1561g3708kcal199.1g63g289.6g14.8g
Annoskoko puolitettuna781g1854kcal99.6g31.5g144.8g7.4g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824