Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1997g6852kcal203.5g1397.8g24g69.9g
Sokeri 1306g5300kcal0g1304.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 2048g14327kcal13.3g0g1613.9g0g
Mustikka3072g1023kcal15.4g196.6g12.3g101.4g
Kananmuna kuoreton 563g804kcal70.4g1.7g57.7g0g
Leivinjauhe 51g90kcal2.7g19.4g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g41g164kcal0g40.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 922g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g57117kcal610.6g5921g3415.8g343.2g
Valittu annoskoko10000g28559kcal305.3g2960.5g1707.9g171.6g
Annoskoko puolitettuna5000g14279kcal152.7g1480.3g854g85.8g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796