Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 250g756kcal44.8g121.2g2.5g26.7g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Naudanliha keskiarvo 125g191kcal24.1g0g10.5g0g
Sianliha keskiarvo 125g273kcal22.8g0g20.4g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3126g2471kcal185g248.2g67g55.4g
Valittu annoskoko1563g1236kcal92.5g124.1g33.5g27.7g
Annoskoko puolitettuna782g618kcal46.3g62.1g16.8g13.9g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019