Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 90g651kcal1.1g0.4g72.9g0g
Sokeri 179g728kcal0g179.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g449g292kcal49.3g18.8g1.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai323g1130kcal38.7g229.2g6.8g9.7g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g449g153kcal0.9g31.8g1.3g8.1g
Siirappi 45g135kcal0g33.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g52kcal0.5g11.4g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3132g6343kcal182.8g1021.6g165.6g35.8g
Valittu annoskoko1566g3172kcal91.4g510.8g82.8g17.9g
Annoskoko puolitettuna783g1586kcal45.7g255.4g41.4g9g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175