Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl1.8g5.9kcal0.1g0.3g0.4g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio45g133kcal0.9g1.6g13.3g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki178g116kcal23.1g3.7g0.5g0g
Kananmuna, keitetty 89g127kcal11.1g0.3g9.1g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 249g81kcal0.3g16.5g0.2g3.8g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy8.9g78kcal0g0g8.9g0g
Purjosipuli 89g20kcal1.6g2.1g0.2g1.9g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)178g71kcal5.9g8g1.8g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka178g45kcal4.4g5.3g0.4g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast552g1602kcal55.2g265.1g28.7g24.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3136g4558kcal205.2g605.8g127g60g
Valittu annoskoko1568g2279kcal102.6g302.9g63.5g30g
Annoskoko puolitettuna784g1140kcal51.3g151.5g31.8g15g
Arvot/100g100g145kcal6.5g19.3g4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=78554