Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2059g697kcal63g100.9g2.1g0g
Hiiva 178g133kcal23.4g2g0.7g12.3g
Sokeri 549g2229kcal0g548.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3720g12764kcal379.1g2604g44.6g130.2g
Margariini 80 % laktoositon 446g3121kcal2.9g0g351.5g0g
Kananmuna kuoreton 302g431kcal37.7g0.9g31g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 1510g13281kcal9.2g6g1494.9g0g
Sokeri 1235g5015kcal0g1234.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g75340kcal1030.6g8993g3849.6g285g
Valittu annoskoko10000g37670kcal515.3g4496.5g1924.8g142.5g
Annoskoko puolitettuna5000g18835kcal257.7g2248.3g962.4g71.3g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853