Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai21g74kcal2.6g15.1g0.4g0.6g
Oivariini, 60 (100g)16g86kcal0.2g0.2g9.4g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%21g62kcal7.2g0g3.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g25g18kcal2.8g0.6g0.4g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g16g26kcal5.4g0g0.3g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)14g30kcal1.8g0.1g2.6g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g25g30kcal0.8g1.2g2.5g0g
Persilja 6.3g1.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g658kcal42g35.2g38.4g2.6g
Valittu annoskoko157g329kcal21g17.6g19.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna79g165kcal10.5g8.8g9.6g0.7g
Arvot/100g100g209kcal13.4g11.2g12.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891