Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp33g148kcal2.6g14.6g8.9g1.4g
Kohupiim (Tere)33g26kcal5.3g1.2g0g0g
Hapukoor (Tere)2.5g3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g10g14kcal1.2g0g1g0g
Maissitärkkelys 1.5g5.3kcal0g1.3g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Kermavaahto, valio8.3g25kcal0.2g0.5g2.4g0g
Mustikka, Pakkasmarja62g21kcal0.3g4g0.4g2.1g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g501kcal19.4g47.4g25.8g7g
Valittu annoskoko157g251kcal9.7g23.7g12.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna79g125kcal4.9g11.9g6.5g1.8g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15.1g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709