Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa55g9kcal0.2g1.4g0.3g0.4g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Ranskankerma Valio16g46kcal0.4g0.6g4.6g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g25g5kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi1.2g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)11g30kcal3.3g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g334kcal25g6.6g23.2g1.6g
Valittu annoskoko157g167kcal12.5g3.3g11.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna79g84kcal6.3g1.7g5.8g0.4g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690