Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)28g7kcal0.3g1.5g0g0.4g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 12g3.9kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 56g15kcal1.9g1.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%11g24kcal3.1g0.3g1.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Lasagnelevy Rainbow11g42kcal1.6g8.1g0.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g332kcal25.2g28.4g12.8g2.8g
Valittu annoskoko158g166kcal12.6g14.2g6.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna79g83kcal6.3g7.1g3.2g0.7g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111