Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g44g24kcal3.7g2.2g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 14g57kcal0g13.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 8.7g27kcal0.8g4.8g0.2g1.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)6.1g23kcal0.9g3.4g0.5g0.7g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g11g0.2g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Mustikka metsä- 44g19kcal0.2g2.8g0.3g1.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g12g4.5kcal1.1g0g0g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g482kcal19g82g6.4g7.6g
Valittu annoskoko158g241kcal9.5g41g3.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna79g121kcal4.8g20.5g1.6g1.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518