Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 38g18kcal0.7g2.7g0.3g0.5g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1g8.9kcal0g0g1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g15g47kcal1.8g10.8g0.4g1.8g
Pellavansiemenet, Pellavainen7.5g35kcal1.5g0.1g3.1g2.3g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g23g81kcal2.9g15.5g0.7g2.2g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g53g184kcal7.1g34.4g1.5g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g753kcal28g129.2g14g19.4g
Valittu annoskoko158g377kcal14g64.6g7g9.7g
Annoskoko puolitettuna79g188kcal7g32.3g3.5g4.9g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.4g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544