Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 18g124kcal0.1g0g13.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g99kcal2.9g20.1g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 29g42kcal3.6g0.1g3g0g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 17g148kcal0.1g0.1g16.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g1050kcal13.4g69.4g80g2g
Valittu annoskoko158g525kcal6.7g34.7g40g1g
Annoskoko puolitettuna79g262kcal3.4g17.4g20g0.5g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632