Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 451g205kcal2.3g37g0.9g18g
Peruna, keskikokoinen 60g238g143kcal3.6g30.9g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)76g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi13g35kcal1.1g0.9g2.9g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g13g29kcal0.4g3.3g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3140g1236kcal27.4g169g40.8g43.4g
Valittu annoskoko1570g618kcal13.7g84.5g20.4g21.7g
Annoskoko puolitettuna785g309kcal6.9g42.3g10.2g10.9g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374