Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g536g182kcal1.1g38g1.6g9.6g
Voi (perinteinen meijerivoi)152g1094kcal0.2g0.2g121.5g0g
Sokeri200g812kcal0g199.7g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g230g828kcal29.9g160.9g4.8g8.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250g162kcal27.5g10.5g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3144g7531kcal126g834.4g397.2g36.2g
Valittu annoskoko1572g3766kcal63g417.2g198.6g18.1g
Annoskoko puolitettuna786g1883kcal31.5g208.6g99.3g9.1g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574