Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g200g2.6kcal0.6g0g0g0g
Suklaa tumma 400g2066kcal15.6g213g124g21.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Kuohukerma (Ingman)800g2720kcal17.6g24.8g280g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3152g10459kcal73.2g667.8g848g42.4g
Valittu annoskoko1576g5230kcal36.6g333.9g424g21.2g
Annoskoko puolitettuna788g2615kcal18.3g167g212g10.6g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916