Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 666g120kcal3.7g16.7g2.7g4.7g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g100g343kcal12.2g67.1g0.8g7.7g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 333g142kcal11.3g16g3.3g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g17g113kcal0.2g0.2g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%100g280kcal29g2.5g17g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g333g68kcal2g12.7g1g4.7g
Parmesaani raaste, Somerfield6.7g26kcal2.2g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3152g2322kcal125.2g258.4g78.8g35.6g
Valittu annoskoko1576g1161kcal62.6g129.2g39.4g17.8g
Annoskoko puolitettuna788g580kcal31.3g64.6g19.7g8.9g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=80107