Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 5.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 82g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Purjosipuli 8.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 4.9g1.1kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 5.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattisose tomaattipyree 4.6g3.5kcal0.2g0.6g0g0g
Puna-ahven savustettu 22g25kcal3.7g0g1.1g0g
Katkarapu 13g8.8kcal1.9g0g0.1g0g
Sinisimpukka vedessä 10g8.7kcal1.5g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana317g120kcal15.8g4.4g3.8g2g
Valittu annoskoko158g60kcal7.9g2.2g1.9g1g
Annoskoko puolitettuna79g30kcal4g1.1g1g0.5g
Arvot/100g100g38kcal5g1.4g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203