Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 39g30kcal0.7g6.1g0.1g0.4g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)23g43kcal2.6g1.3g3g0g
Porkkana 12g3.8kcal0.1g0.7g0g0.3g
Keittojuures, Pirkka7.8g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.7g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper2.7g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu10g5.9kcal0.1g0.4g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana317g199kcal7.8g19.4g9.6g1.6g
Valittu annoskoko159g100kcal3.9g9.7g4.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna79g50kcal2g4.9g2.4g0.4g
Arvot/100g100g63kcal2.5g6.1g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440073