Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 74g22kcal0.7g3.3g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.6kcal0.1g1g0g0.4g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 13g46kcal0.9g9.5g0.3g0.5g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.9g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)22g45kcal3.3g0.5g3.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana317g421kcal10.6g30.8g27.6g5.4g
Valittu annoskoko159g210kcal5.3g15.4g13.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna79g105kcal2.7g7.7g6.9g1.4g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211