Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 4.4g15kcal0.4g2.8g0.1g0.4g
Kaurahiutale 5g19kcal0.7g2.9g0.4g0.5g
Perunamuusi22g17kcal0.4g2.6g0.6g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g35g117kcal4.2g23.1g0.8g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.2g3.9kcal0.2g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g592kcal15.8g95.4g15.4g9.8g
Valittu annoskoko159g296kcal7.9g47.7g7.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna80g148kcal4g23.9g3.9g2.5g
Arvot/100g100g186kcal5g30g4.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290941