Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g80g48kcal1.2g10.4g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g22kcal0.5g4.8g0.2g2g
Kaali, valkokaali320g68kcal3.8g10.9g0.6g6.7g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g160g197kcal33.6g0g6.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g12g108kcal0g0g12g0g
Voi, 1 tl, 5 g4g29kcal0g0g3.2g0g
Soijakastike40g24kcal2.1g3.8g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.2g3.1kcal0.2g0.2g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3160g1045kcal85g68.4g45.8g22.6g
Valittu annoskoko1580g523kcal42.5g34.2g22.9g11.3g
Annoskoko puolitettuna790g261kcal21.3g17.1g11.5g5.7g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103251