Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 184g747kcal0g183.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 141g483kcal14.4g98.6g1.7g4.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%288g173kcal9.2g20.4g5.8g0g
Kananmuna kuoreton 316g451kcal39.5g0.9g32.4g0g
Korppujauho 108g395kcal11.3g80.8g1.1g5.7g
Manteli 101g620kcal24.2g6.6g54.3g7.2g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.8g23kcal0g5.7g0g0g
Kardemumma, annos 2g5.8g18kcal0.6g3.9g0.4g1.6g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen288g518kcal1.2g123.6g0.6g6.6g
Sokerivesikuorrutus 129g442kcal0g108.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3160g7790kcal202.2g1277.2g192.6g52.2g
Valittu annoskoko1580g3895kcal101.1g638.6g96.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna790g1947kcal50.6g319.3g48.2g13.1g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663