Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)125g401kcal12.5g79g2.9g17.6g
Vehnäjauho puolikarkea 82g280kcal8.3g57.1g1g2.9g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 201g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi201g702kcal12g152.5g3.4g4.6g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 853g289kcal26.1g41.8g0.9g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3160g3526kcal118g661g36.8g50.2g
Valittu annoskoko1580g1763kcal59g330.5g18.4g25.1g
Annoskoko puolitettuna790g881kcal29.5g165.3g9.2g12.6g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089