Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g63g23kcal0.4g3.8g0.7g0g
Fenkoli, annos 100g2532g785kcal31.4g184.6g5.1g78.5g
Purjosipuli 1266g290kcal22.9g30.4g2.5g26.6g
Tilli mauste317g54kcal4.4g3.2g2.5g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)411g514kcal38.3g11.5g32.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl95g854kcal0g0g94.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g1266g2152kcal25.3g20.3g217.7g7.6g
Sitruunamehu, laimentamaton95g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Kirjolohifilee 3956g6540kcal662.6g0g435.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g22463kcal1571.2g510.6g1582.8g225.6g
Valittu annoskoko10000g11232kcal785.6g255.3g791.4g112.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5616kcal392.8g127.7g395.7g56.4g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307