Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g201g2.6kcal0.6g0g0g0g
Suklaa tumma 402g2077kcal15.7g214.1g124.6g21.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g52kcal2.8g0.2g20.1g0g
Sokeri 97g392kcal0g96.4g0g0g
Kuohukerma (Ingman)804g2734kcal17.7g24.9g281.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g10512kcal73.6g671.2g852.2g42.6g
Valittu annoskoko1584g5256kcal36.8g335.6g426.1g21.3g
Annoskoko puolitettuna792g2628kcal18.4g167.8g213.1g10.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916