Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 277g951kcal28.3g194.1g3.3g9.7g
Sokeri 317g1288kcal0g316.9g0g0g
Leivinjauhe 5.3g9kcal0.3g2g0g0g
Ruokasooda 5.3g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.5g34kcal0g8.4g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g133g973kcal1.3g1.3g106.6g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g107g33kcal3.6g4.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 117g167kcal14.7g0.4g12g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g267g187kcal32g10.7g1.3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g333g147kcal1g33.3g1.7g5.3g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g7583kcal162.4g1144g249.8g30g
Valittu annoskoko1584g3792kcal81.2g572g124.9g15g
Annoskoko puolitettuna792g1896kcal40.6g286g62.5g7.5g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615