Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 853g1890kcal149.4g0g145.1g0g
Punajuuri 427g164kcal4.3g29.4g0.9g10.7g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 133g379kcal20.6g0.3g33.3g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g85g9kcal0.7g1.4g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)85g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g4931kcal352.2g70.4g359.2g24.4g
Valittu annoskoko1584g2465kcal176.1g35.2g179.6g12.2g
Annoskoko puolitettuna792g1233kcal88.1g17.6g89.8g6.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091