Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 219g167kcal4.1g33.9g0.4g2.2g
Porkkana 57g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g31g4.3kcal0.3g0.9g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g18g21kcal0.5g0.9g1.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.8g1.8kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 6.6g20kcal0.7g2.2g0.9g0.1g
Voi 6.1g45kcal0.1g0g5g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Lohifilee 175g342kcal32.7g0g23.7g0g
Katkarapu 79g54kcal11.4g0g0.9g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g61g61kcal2.5g12.3g0.2g0g
Valkopippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 3.1g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g1.3g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu6.6g6.8kcal0.5g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3171g1516kcal107.8g114.8g66.4g10.8g
Valittu annoskoko1586g758kcal53.9g57.4g33.2g5.4g
Annoskoko puolitettuna793g379kcal27g28.7g16.6g2.7g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674