Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl394g1341kcal7.9g11.8g138g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g338g1217kcal23.7g233.2g20.3g0g
Sokeri45g183kcal0g45g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä394g237kcal2g59.1g0g4.3g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g169g142kcal1.9g30.9g0.7g3g
Kiivi kuorittu 135g63kcal0g9.6g0.8g3.7g
Hyytelösokeri Dan Sukker113g439kcal0g109.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3177g7243kcal71g997.8g319.6g22g
Valittu annoskoko1589g3622kcal35.5g498.9g159.8g11g
Annoskoko puolitettuna794g1811kcal17.8g249.5g79.9g5.5g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524