Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 10g55kcal0.1g0.1g6.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6g7.6kcal0.7g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Voi 60% rasvaa 5g27kcal0g0g3g0g
Sokeri15g61kcal0g15g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 100g39kcal0.2g8.2g0.1g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g515kcal6g74.6g19.8g4.4g
Valittu annoskoko159g257kcal3g37.3g9.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna80g129kcal1.5g18.7g5g1.1g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.5g6.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557