Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai31g109kcal3.7g22.1g0.7g0.9g
Sokeri 15g62kcal0g15.3g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 12g3.6kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.3g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Raparperi 36g12kcal0.2g2g0g0.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 12g16kcal0.3g0.4g1.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g15g9kcal1.5g0.6g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.6g9kcal0.8g0g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g765kcal14.8g105.6g30.6g2.8g
Valittu annoskoko159g383kcal7.4g52.8g15.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna80g191kcal3.7g26.4g7.7g0.7g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.2g9.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574